Om Essérna

Jag läser en bok av Dolores Cannon som heter ”Jesus and the Essenes”

Det är intressanta saker som kommer fram om Essérna och deras liv och hemligheter.

Namnet Yaweh betyder ”utan namn” för att de ansåg att Gud är den som inte har ett namn. Han har ett namn som människan inte har någon kunskap om.

Suddi heter den man som Dolores talar med som bor i Essérnas by och hon talar med honom en period innan Jesus föds. Det är en hisnande tanke för henne och för den som läser boken att få tala med någon så långt bak i tiden som det handlar om.

Döda havsrullarna känns väl igen men det verkar som om kyrkan hade svårt att ta till sig att rullarna fanns överhuvudtaget eftersom en del av de handlingar som görs i kyrkan gjordes av Essérna innan. (källa enl. Dolores Cannon ”The Essene Heritage” av Martin Larson 1967)

Det var åtta stycken personer i början på 1950-talet som var i en internationell grupp som började att gå igenom och översätta rullarna. Av dessa män var fyra katoliker och en icke religiös, ironiskt nog så fick till slut denna icke religiösa person inte arbeta med dessa rullar sen efter ett tag.

400 rullar har blivit ihopsatta och klara för publicering men sorgligt nog så har bara fem blivit visade för allmänheten sedan i slutet av 60-talet.

Dokumenten finns nu i en byggnad i Israel som blev speciellt byggd för att där kunna översätta rullarna och för att kunna lagra dem där för att till slut få ihop bitarna.

Det finns inte nämnt något om Essérna i Bibeln men de finns nämnda av historiker från den tid som de levde: Philo en judisk-Alexandrinsk filosof, Pliny en romersk författare och Josephus en judisk krigare och historiker.

En intressant sak om förbudet om att inte äta svin som både judar och muslimer håller sig till är att Suddi säger ord som jag inte har hört förut ”Svinet äter allting. Den skulle äta dynga om det är det som det är matat med, det skulle inte spela någon roll. Därför är det sett som orent” Stackars grisar jag tror inte att de skulle kunna äta dynga för då skulle de bli sjuka men de är ju lika hundarna som också äter vad de hittar. Men jag är ingen grisbonde så jag vet inte.

En ceremoni som Essérna hade var att de hade en kopp på altaret. Koppen innebar hågkomst av de band som fanns mellan medlemmarna som gjorde att de kände sig som ett. Koppen innehöll vin som ansågs vara livets blod och delandet av det tillsammans. Detta är samma ceremoni som finns i nattvarden men det var inte Jesus som instiftade den utan han tog med sig denna sedvänja när han skulle säga farväl till lärjungarna vid den sista måltiden.

Det fanns också en reningsceremoni som gjordes en gång i livet om de ville följa Gud. De kunde hälla vatten över sig eller doppa hela kroppen i vatten och det var en av de äldste som gjorde detta. De tvättade bort sitt förflutna för att kunna starta på nytt.

Matematikerna studerade stjärnorna där med teleskop på den tiden! Deras bibliotek hade gamla anor med mycket gammal kunskap som nog går tillbaka till Atlantis. Suddi kunde nämna en tionde planet som de kallade Juna. Den går förbi Pluto i en bana som svänger in och ut i en slags loop runt planeten. Den har vi inte upptäckt än fast forskarna tycker sig ana att det finns en tionde planet. Hoppas vi gör det snart!

Det fanns också en stor kristall i form av en pyramid som var skyddad av en vägg. Man kan se den men inte röra vid den för den var farlig den kunde brännas. Den ändrade sina färger hela tiden. Bara en person kunde hantera den.

 

Annonser

Om malinhallgrensiira

I am a 53 years-old lightworker who writes poems in english about the spiritual and the "real" world. I also write about spiritual books that I read. Welcome! Jag är en 53 år gammal ljusarbetare som skriver poesi på engelska om den andliga världen och den "verkliga" världen. Jag skriver också om andliga böcker som jag läser. Välkomna!
Det här inlägget postades i Spirituality och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.