Hur kan de egyptiska gudarna beskrivas bäst?

I Tom Kenyons bok Hathor – budskap från en uppstigen civilisation från 2001 skriver han så här:

”De egyptiska gudar ni syftar på, som Osiris och Isis, kan i er terminologi bäst beskrivas som kraftfält – energimönster av medvetenhet och ett vittomfattande medvetande.

Dessa energier fick sin livskraft av människorna under den egyptiska perioden som Osiris, Isis osv.

Så den egyptiska gudaläran är faktiskt en bild av olika kraftfält som rör sig genom universum.

Vi skulle därför uppmuntra er i dessa moderna tidevarv att, när ni begrundar de egyptiska gudarna, inte ta dem så bokstavligen, för den bokstavliga förståelsen gavs till en ”lägre civilisation” tillhörande en förgången tidsperiod.

Förstå istället att all undervisning sker på multipla nivåer, så det som togs bokstavligen av de lägre utvecklade medvetandena under den tidsperioden, förstods då av prästerskapet som en symbol för energier – rörliga kraftfält.”

”De utgör aspekter av den Enda Källan”

Denna bok är väldigt bra och intressant men jag vet inte om den ges ut mer. Tom Kenyon har dock en hemsida som man kan besöka.

 

 

 

 

 

Annonser

Om malinhallgrensiira

I am a 53 years-old lightworker who writes poems in english about the spiritual and the "real" world. I also write about spiritual books that I read. Welcome! Jag är en 53 år gammal ljusarbetare som skriver poesi på engelska om den andliga världen och den "verkliga" världen. Jag skriver också om andliga böcker som jag läser. Välkomna!
Det här inlägget postades i Spirituality och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.