Kvinnoprästmotstånd

Sedan urminnes tider har kvinnan varit den högstes tjänare inte bara mannen. Men där har ju meningarna varit delade i både Sverige och i andra länder.

Nuförtiden så ser framtiden i alla fall ljus ut i Sverige sedan vi fick vår första kvinnliga ärkebiskop Ante Jacklen.

Jag skulle så gärna se och höra en kvinna kalla till bön i något muslimskt land det vore stort. För kvinnans plats är inte bakom männen utan bredvid. Var det ingen som sa att islam är en religion som förespråkar jämlikhet? Det verkar inte så. Det är med sorg som jag ser att våra systrar hålls utanför. Islam verkar enbart vara männens religion.

Men efter århundraden av förtryck reser sig nu det kvinnliga både på himlen och på jorden. Detta är en rörelse som inte går att hejda. Alltför länge har kvinnorna stått och tittat på men nu kräver de sin rättmätiga plats.

Om malinhallgrensiira

I am a 53 years-old lightworker who writes poems in english about the spiritual and the "real" world. I also write about spiritual books that I read. Welcome! Jag är en 53 år gammal ljusarbetare som skriver poesi på engelska om den andliga världen och den "verkliga" världen. Jag skriver också om andliga böcker som jag läser. Välkomna!
Det här inlägget postades i Spirituality och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.