Alla dessa onödiga religionskrig

Så då har IS jagat upp Yazidierna på ett skoningslöst och grymt sätt upp i bergen där de lämnas att svälta och dö om de inte konverterar till islam. Fruktansvärt! Deras lidande är enormt på ett sätt som vi inte ens kan föreställa oss. Men vi fasar över deras absoluta hjärtlöshet.

Att de dessutom är på väg att förstöra för hela Iraks land är förfärande. Irakier och turkiska minoriteter är också i kläm.

Denna hjärtlöshet vad gäller vilken religion man tillhör har funnits i årtusenden det är dags att sätta stopp för den en gång för alla! Det räcker nu!

Det finns bara en Gud men vi har upplevt honom/henne olika genom många livstider. Varje religion ger oss en aspekt, en strimma av Gud. Men vi godkänner inte detta och ser inte med blida ögon på dem som har en annan tro vilket är mycket illa, särskilt i dessa som jag tycker upplysta tider.

Den kvinna som dömdes till döden för att hon hade konverterat till kristendomen genom giftermål blev gudskelov skickad till USA för att kunna utöva sin tro i frihet. För i västvärlden ger detta nuförtiden ett ramaskri om man ska döda någon för detta. Det får man tacka Gud och kloka människor som grep in detta händelseförlopp och fick henne benådad.

Gud skulle sannerligen aldrig döda någon vilken tro hon än har. För vi har vår fria vilja att tro på vem vi vill. Det är bara vi människor som är så trångsynta.

Annonser

Om malinhallgrensiira

I am a 53 years-old lightworker who writes poems in english about the spiritual and the "real" world. I also write about spiritual books that I read. Welcome! Jag är en 53 år gammal ljusarbetare som skriver poesi på engelska om den andliga världen och den "verkliga" världen. Jag skriver också om andliga böcker som jag läser. Välkomna!
Det här inlägget postades i Spirituality och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.