Vart gick Jesus efter uppståndelsen?

Enligt May Hedlinds bok ”Människans vandring på jorden” så kanske Jesus vandrade österut igen, till de kloster och tempel som fanns där med ”urgammal visdom som blev berikad av Mästarens lära”. Vidare skriver hon ”I många österländska skrifter omnämns Jesu liv och lära, och delar av Hans visdom har smält in i buddismen och hinduismen”.

”I Srinagars stadsdel Khanyar i Kashmir finns en grav i ett urgammalt buddisttempel bevarad. Den kallas av befolkningen för ”Profetens grav” och är ännu vördad av de människor som bor där. Den lär ha funnits där sedan 1.900 år tillbaka. Bland hinduiska, muslimska och till och med en del västerländska forskare hävdas att denna grav innehåller Jesu av Davids ätts kvarlevor.”

”Befolkningen här minns honom under namnet Jus Asaf”. Man kommer ihåg honom för de under han utförde. Genom sina överjordiska tantriska krafter botade och helade han också där hopplöst sjuka och bedrövade människor, och mycket av den visdom han meddelade finns bevarade i templens skrifter. Men om detta har Västerlandet mycket liten kunskap.”

Mycket spännande, jag undrar verkligen om Jesus grav finns där någonstans i Kashmir.

Annonser

Om malinhallgrensiira

I am a 53 years-old lightworker who writes poems in english about the spiritual and the "real" world. I also write about spiritual books that I read. Welcome! Jag är en 53 år gammal ljusarbetare som skriver poesi på engelska om den andliga världen och den "verkliga" världen. Jag skriver också om andliga böcker som jag läser. Välkomna!
Det här inlägget postades i Spirituality och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.